slji

blink2

Thursday, April 7, 2016

THE JUNGLE BOOK



Assalamualaikum...


Minggu lepas Cikyah tengok Trailer cerita The Jungle Book ni...terus rasa berkenan benor nak g tengok cerita ni....siap save date lagi ni bila cerita ni keluar..Bagi Cikyah cerita ni best..Banyak element yang boleh dijadikan pengajaran...watak-watak dalam cerita di comel-comel...Cikyah bagi 4.5/5 star.

So semalam apa lagi lepas kerja...balik rumah siap-siap, terus g tengok cita ni..cerita ni sesuai budak-budak nak tengok pun...tak taw nak bebel apa lagi...yang penting cita ni best...huhuhu


Sinopsis Film The Jungle Book (April 2016)

Film " The Jungle Book" Mengisahkan tentang kehidupan seorang anak manusia bernama Mowgli (Neel Sethi) yang ditinggalkan oleh ayahnya di dalam Hutan.  Mowgli dibesarkan oleh sekolompok haiwan yang berada di dalam hutan tersebut.  Ketika suatu musim panas, kawasan hutan menjadi kering .   Air Sungai pun cukup makan.  Keadaan sungai yang cetek menyebabkan batu kedamaian kelihatan.  Semua haiwan berkumpul di sekeliling batu tersebut untuk minum air dengan syarat mereka tidak makan sesama mereka.

Pada ketika tu la, muncul pak belang (harimau) bernama Sher Khan untuk menyerang dan membunuh Mowgli.  Keadaan ini memaksa Mowgli meninggal hutan dan kembali ke kelompok manusia demi menjaga keselamatan haiwan lain.  Sepanjang perjalanan, pelbagai halangan yang terpaksa di tempuh Mowgli.

Perjalanan Mowgli ditemani oleh Harimau Bintang (Ben Kingsley) dan Beruang (Bill Murray). Mereka berusaha sekuat tenaga untuk melindungi Mowgli dari serangan harimau jaahat.  Walaupun mereka harus mengorbankan nyawa mereka masing-masing.  Mampukah Mowgli tewaskan Pak belang yang jahat ni? ....haa ni hampa kena laa p tengok sendiri...nanti kalo Cikyah cerita tak best plak...banyak jugak cerita lucu dalam cerita The Jungle Book ni..

Cerita The Jungle Book ni di adaptasi dari sebuat buku bertajuk The Jungle Book yang ditulis oleh Rudy Kipling pada tahun 1894.

Tuesday, April 5, 2016

Super Comfort (Tilam Fiber) By HIFAD

Assalamualaikum...

Ni Cikyah nak cerita, semalam dok scroll fb ternampak laa plakk Super Comfort By HIFAD ni buat offer... selalu cikyah tengok je...memang dah lama teringin nak beli tapi belum ada rezeki..sebab cikyah kadang-kadang nak lepak depan tv sakit badan sebab baring kat lantai je..nak lepak kat sofa pun sakit jugak...jadi semalam nampak je sis ni buat offer (orang Pompuan biasa laa..hehehe)..apa lagi..grab laa 2..cikyah 1, makngah 1...

Sis di juai area JB, kalo nak dia COD ada laa caj..ikut tempat..tapi kalo hampa nak dia pos pun boleh..caj RM30...tilam ni selesa..contoh kalo orang mai ramai nak tidoq kat rumah kan..okay laa..ada tilam gini..tebal jugak laa tilam nii..tak da laa sakit-sakit badan...

Kelebihan Tilam Super Comfort By HIFAD:

  • Empok..gebu gebas
  • Kain Cotton yang sejuk...Tilam tidak panas
  • Amat sesuai untuk lepad depan TV
  • Sesuai untuk Ibu berpantang - Tidak sakit Belakang
  • Jimat Ruang- Boleh gulung
  • Berat tilam 6kg
  • Tebal 3 Inch

kalo hampa berminat boleh whatsapp kat no ni 017-799 0862




Giveaway April Cash RM600 by Emas Putih

Salam.

Cash RM300 x 1 , Cash RM200 x 1
Cash RM50 x 2

Start : 5 April - 30 April 2016
Good Luck !

Friday, April 1, 2016

Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500


Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500 | Blogger Utara adalah satu komuniti yang mengumpulkan blogger yang berada di utara semenanjung seperti Perlis, Kedah, Pulau Pinang dan Perak. Ahli Blogger Utara terkini adalah seramai 20 blogger dan sebahagian daripada blogger ini merupakan penaja kepada Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500 ini . Blogger tersebut adalah 


Bersempena pencapaian 1000 liker di Page Blogger Utara di facebook, beberapa blogger dibawah komuniti ini bersetuju menjadi sponsar sebagai penghargaan kepada sesiapa yang bertuah dengan menyertai Giveaway ini. Hadiah adalah berbentuk wang tunai untuk 20 pemenang bertuah. 

Hadiah Utama : RM100 x 1 Pemenang (Top Referral)
Hadiah Kedua : RM 50 x 4 Pemenang (Random)
Hadiah Ketiga : RM 20 x 5 Pemenang (Random)
Hadiah Saguhati : RM 10 x 10 Pemenang (Random)

Marilah memeriahkan giveaway kami yang bermula 
1 April sehingga 14 April 2016 
dengan klik link di bawah ini

Wednesday, March 9, 2016

Giveaway Holiday Bersama Mak Long!




Assalamualaikum...apa habaq semua..

lama tak join giveaway, jom cuba nasib Giveaway Holiday Bersama Mak Long!

sambil blogwalking tu kan..wish you all the best yea!!!!