slji

blink2

Monday, January 6, 2014

SEGMENT JOM BLOGWALKING BY DAYANG DEENO


ASSALAMUALAIKUM SEMUA....SELAMAT PETANG :)



JOM BLOGWALKING BERSAMA.....

Cara-cara penyertaan:

klik banner di atas nie...antara hadiah yang menanti adalah...
1. Hadiah cash RM50 x 3 orang

tarikh tamat : 10 januari 2014 11.59pm

Hello 2014 Giveaway by Syan Punya Belog


Assalammualaikum WBT dan Salam Sejahtera.

Hello 2014 Giveaway by Syan Punya Belog

Senarai Hadiah

Top Referral :
Cash RM50 + Fridge Magnet from Turkey

Random :
Chiffon Blouse x 5 Pemenang
Maxi Dress x 3 Pemenang
Perfume x 2 Pemenang
Voucher Shopping bernilai RM5 x 10 Pemenang
T-shirt R4BIA x 5 Pemenang


Jangan lepaskan peluang ini fellas! Just click the banner above and follow the simple rules.
Goodluck and thank you =)

Nota Kaki: banyak hadiah menarik yang menanti hampa jadi dok tunggu apa lagi..jom pakat-pakat mencuba nasib :D




1ST GIVE AWAY BY PINGJEORG

 Assalammualaikum hampa semua.....

Fuhh lega dapat rehat kejap...huhuhuh mmg malam ni cikyah blogwalking kawkaw punya laa...okay second give away cikyah nk join malam ni ialah....jeng je jeng  1ST GIVE AWAY BY PINGJEORG

Nie cikyah nak review ckit maklumat pasai laman pingJe.org ....
pinJe.org adalah laman ping aggregator yang mana para blogger
di seluruh Dunia berkongsi entry-entry yang havoc2 depa..semue
entry yang blogger kongsikan disini akan disimpan ketat-ketat
dan tidak akan dijual kepada mana-mana pihak kecuali dengan kebenaran tuan entry...

Cara pin senang ja dan penggunaanya bertujuan untuk meningkatkan trafik blog semua blogger.
untuk hampa yang masih ragu-ragu dengan keupayaan ping nie, tak apa sebab hampa tak payah pun nk letak widget PingJe.org sebagai top referrer kat blog hampa...tapi cikyah cadangkan hampa letak laa..bukan payah mana pun.....copy n paste je small banner code PingJe.org kat blog hampa tu..

Cara - cara nak join GA by PingJe.org.:
  1.  hampa kena buat simple entry dengn tajuk "1ST GIVE AWAY BY PINJEORG"
  2. Isi kandungan entry hampa mesty laa relate dengan Give Away ni..sedikit review pasai pingJe.org dan letak banner give away kat atas ni di dalam entry hampa
  3. Dihujung entry mesti selitkan link http://ohpingblog.com/
  4. jika nk tag kawan2..sangat2 dialukan..:D

Cikyah ucap gudluck to all participant ( wow cikyah speaking london..) kepada http://ohpingblog.com/ sebab buat give away cam ni...tak menang tak pa sebab adat laa kan kalah menang dalam bertanding..:D

Handphone Giveaway by Syuhada1981.com

Assalamualaikum hampa semua...

Malam ni mood nk blogwalking membara2 nie...almaklum laa stress stdy untuk final peteng td...malam ni enjoy kejap sebelum terus stdy for next paper..dalam cikyah dok melayan blog kawan cikyah nie >>> azhafizah ...ternampak plak entry giveaway nie..apa tunggu lagi..cikyah pun try test tengok laa menang ka dak kan...thanks to sis Syuhada1981 create giveaway cam gini...


mai klik kat banner atas nie.. 

gambaq2 kat bawah ni antara hadiah2 hat sis ni nk bagi kat bakal2 pemenang.... 








sekian...hehheheh sopan gitu...okay lah cikyah akhiri dengan ucapan selamat malam dan assamualaikum...doakan cikyah menang laa dehh.. :) 

kisah 1 Januari 2014




assalamualaikum semua....dok buat apa 2?muka cikyah mcm orang dah kwen ke? hahhahahh first time ada org kta cik yah mcm mak orang....cm kelakar jee...entry nie bukan nak cerita psl tu pun...kita baru je 6 hari masuk tahun 2014...tp mcm2 dah terjadi kat cikyah sepanjang 6 hari nie...1 hb pg ada ular masuk umah..cantik je landing atas tingkap kt blik...cikyah panik jgn ckp laa..dah laa semua perempuan...nk col bomba mmg tak di layan laa sebab ular tu kecik je...cikyah col senior yg bajet2 berani ckit mintak tolong dia halaukan...kebetulan plak kat umah sewa cikyah ni ada batang buluh...buat ampaian.. en senior tu amik buluh dah halau dia keluar...ular tu jatuh ke bawah..walaupun umah cikyah ni aras 4 tp ular tu tak mati la...

bila ular tu jatuh kat bwh en superman yg datang tolong tu amik batu bunuh dia...then buang dkt pokok ketapang belakang pangsapuri cikyah nie...sampai hari ni cikyah masih berfikir mcm mana ular tu boleh masuk n landing kat tingkap tu padahal daun pokok ketapang tu jauh dari tingkap....

antara persoalan yang masih berlari2 dlm otak cikyah adalah adakah ular tu jelmaan jin?? orang kata kalo ular masuk rumah jangan bunuh..halau je dia keluar..kena ckp cm ne..." kalo betol kau ni jin,tolong keluar 3x"...tapi cikyah tak berani laa nk amik risiko..hehhehe...semenjak seminggu ni kami 1 rumah mcam kena kacau je..penah sehari tu masuk je rumah rasa penat je...fikir nk tido je..padahal tengah minggu exam...bila study kat luar semua segar je...

sampai hari ni cikyah tak berani nk duduk rumah sorang2..kalo semua nk keluar...nak tak nak kena laa ikot...

Thursday, January 2, 2014

RANA COLLECTION...

Sebelum cikyah tido..cikyah nk tunjuk lagi satu collection jubah yang cantik untuk hampa2 semua....tudia sekali wat entry sampai 2 entry cikyah update...hehhehe tak kisah laa  kan yang penting dapat kongsi dengan hampa2...RANA COLLECTION...material kain ni bagus punya...selesa laaa pakai..dah laa cantik nampak sopan je kan...
COLOR : PEACH SALMON 
COLOR : GOLDEN HONEY

COLOR: CLOUDY BROWN

COLOR: MOSS CREAM

COLOR SMOKED BLACK

COLOR : PINK PLUM


.Material : High Quality Heavy Satin Setapura

Price: RM249 (INCLUDE POSTAGE) HARGA BETOL RM 269
Size: S M L 

* cikyah cadangkan basuh tangan laa...
* boleh pakai p wedding,casual outings atau events apa ja.
* Exclusive and totally opaque tw...


Haaa..amacam cantik kan...tunggu apa lg...kalo hampa berminat boleh laa contact no : 0195433961...wasup,wechat..

ZENIA COLLECTION

assalamualaikum semua..maaf sangat2 dah lama tak update kat sini..cikyah sibuk mencari projek baru untuk 2014 huhuhuh...kiranya masih tak terlambat kan kalo cikyah nk ucap selamat tahun baru kepada anda semua....hari ni dah pun masuk hari ke-3 untuk tahun ni...nie cikyah ada barang baik punya nk kongsi dengan hampa2 semua...barang baik mesti laa cikyah nk kongsi dengan hampa2...jeng jeng jeng...

memperkenalkan barang baik yang cikyah jumpa tahun nie....the " ZENIA COLLECTION"...the new collection of  lisaadam collection...jubah ni sangat sesuai laa kalo gugirl2 nk pkai p events (dinner,wedding, etc) ka, casual outings ka...kalo yang boboy tuu boleh kasi hadiah kat kakak,adik,isteri,bakal isteri, dan sebagainya...meh cikyah tunjuk kat hampa....

COLOR: CHERRY

COLOR: EMERALD

COLOR: MINT

COLOR: UMBER

COLOR: SALMON
COLOR: IVORY

UKURAN UNTUK ZENIA COLLECTION

PRICE : RM159 (include postage)
MATERIAL: HIGH QUALITY ITALIAN SATIN SETAPURA
SIZE AVAILABILITY : S, M, L, XL
( SEKARANG STOCK YANG READYSTOCK SIZE M JA....SIZE YANG LAIN BOLEH BUAT PRE-ORDER)

Haaa..amacam cantik kan...tunggu apa lg...kalo hampa berminat boleh laa contact no : 0195433961...